google.com, pub-1534849092522169, DIRECT, f08c47fec0942fa0 TIROIDA: Tratamente naturiste

Tratamente naturiste

  Tiroida, controlează toate reacţiile şi procesele chimice din organism. 
 Pentru că, adesea, funcţionarea ei este perturbată, plantele te ajută să o ţii sub control.
  Înainte de a începe orice tratament pentru reglarea tiroidei, e indicat să urmezi un regim de detoxifiere a organismului, în special a ficatului. 
 Iodul va face parte din alimentaţia zilnică, în dozele recomandate. Roşiile, strugurii, porumbul, usturoiul, morcovul, perele şi ceapa sunt aliaţi de nădejde în dietă.

  Pentru HIPERTIROIDIE 

  Prepară un decoct din muguri de nuc.
  Ai nevoie de 200 g muguri uscaţi şi de 400 ml apă. Se fierbe până scade la jumătate, apoi se zdrobesc mugurii şi se adaugă 300 g miere. 
 Se păstrează la frigider şi se iau 3 linguri pe zi, înainte de masă.   Reglează metabolismul, înlătură oboseala, transpiraţia excesivă şi măreşte rezistenţa. 
 În cazul celor cu boala Basedow, se ia zilnic, pe stomacul gol, câte o linguriţă de amestec din pulbere de rădăcină de brusture dulce şi turiţă mare, de 3 ori pe zi. 
  Ceaiul de păducel şi talpa-gâştei e foarte eficient, consumat ca infuzie,
câte 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara. Bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte 100 ml suc proaspăt de ţelină. 
 Decoctul din rădăcini de pătrunjel face minuni. Pune la fiert 50 g rădăcină într-un litru de apă şi lasă 20 minute. Bea-l îndulcit cu miere naturală. Timp de 3 săptămâni, ia zilnic câte 3 linguriţe de pulbere de ghimpe. Faci pauză 10 zile, apoi poţi relua cura. 

 Pentru HIPOTIROIDIE 

 Cura cu oţet de mere cu miere este deja recunoscută. Se bea zilnic, înghiţitură cu înghiţitură, un pahar cu apă plată în care se adaugă 2 linguriţe de oţet.
  Prepară o infuzie din amestec în părţi egale de coada şoricelului şi creţişoară, câte o linguriţă la o cană de apă. Bea câte două căni pe zi, dimineaţa şi seara, cu jumătate de oră înainte de masă. Bea, de 3 ori pe zi, câte 50 ml suc de orz verde. 
 Prepară un amestec din 40 g drăgaică, 40 g coada calului, 20 g gălbenele, 20 g traista ciobanului, 20 g salvie, 30 g ciuboţica cucului, 30 g tătăneasă, 30 g trifoi roşu, 20 g urzică. 
 Pune o linguriţă de plante la 250 ml apă clocotită, lasă să se infuzeze 3 minute, strecoară, apoi bea câte 3 căni pe zi.

 Talpa-gâştei - se întrebuinţează sub formă de infuzie, care se prepară din 1,5 grame de plantă uscată la o cană cu apă. 
 Zilnic se beau câte trei căni din acest ceai. 
 Atenţie, însă! Folosirea acestei plante este contraindicată femeilor însărcinate. 
 Bun reglator tiroidian este şi iarba de ghimpe. 
 Aceasta se administrează sub formă de pulbere, din care se iau câte trei linguriţe pe zi. Cura durează trei săptămâni, cu pauză de zece zile. 

 Meiul şi roinita inhibă hormonii 

 Cercetări clinice recente arată că meiul, cervana şi melisa (roinita) inhibă efectele stimulante ale unui hormon (TSH) asupra tiroidei, fiind benefice în tratamentul hipertiroidiei. 
 Specialiştii recomandă infuzii din 1-3 g de plantă uscată la 150 ml de apă fierbinte.Se beau trei căni zilnic.

  Coada-şoricelului pentru hipotiroidie
  În caz de hipotiroidie (care înseamnă un deficit de hormoni tiroidieni), se recomandă infuziile din coada-şoricelului şi creţişoară. Acestea sunt recunoscute pentru că reglează funcţiile tiroidei. Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, cu jumătate de oră înainte de masă.

  Ceapa, bună, dar cu măsură!
  Tot în tratamentul naturist al hipotiroidiei intră şi ceapa şi usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ştiut că cele două legume prezintă contraindicaţii importante. 
 Astfel, ceapa şi usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrită hiperacidă, dar şi mamelor care alăptează.

  Algele cresc secreţia de hormoni 
 Dintre toate algele marine, cea brună este cea mai indicată pentru stimularea secreţiei de hormoni tiroidieni. Ea se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două-trei linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi. 

 Tinctura de Nuci   are rol benefic în tratarea disfuncţiilor hiopotiroidiene. 

 Se zdrobesc nucile, se pune zahăr şi alcool, apoi se lasă la soare. Infuziile de frunze de nuc sunt de asemenea recomandate în curele anti-tiroidiene. 

 Tinctura de Propolis Se poate bea dizolvată într-un pahar cu apă, sau adăugată pe pâine şi consumată ca atare la micul dejun. Propolisul are rol puternic în reglarea activităţii glandulare. 

 Ulei de Cătină Se administrează câte 20 de picături de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile.
  Curele se repetă de 2-3 ori pe an. Uleiul de cătină se poate prepara în casă, sau se poate cumpăra sub formă de capsule de la magazinele naturiste. Se iau 1-2 capsule pe zi, timp de o lună. Este ideal în afecţiunile endocrine şi pentru stimularea imunităţii. 

 Decocot din Muguri de Soc Se consumă 3 linguri pe zi, înaintea meselor principale. Acest remediu este recomandat pentru reglarea întregului metabolism şi pentru îndepărtarea stării de oboseală. Se poate găsi şi sub formă de ulei. 

 Infuzie de Salvie Se beau 2-3 căni pe zi de infuzie de salvie. De asemenea se pot face cure cu gargară de infuzie de salvie, sau se pot administra capsule cu extracte naturale din salvie pentru problemele tiroidiene. 

 Ulei de Porumb Se ia câte o linguriţă din acest ulei (presat la rece) de 2 ori pe zi, pentru un efect eficient asupra glandei tiroide. 

 Suc de Orz Se recomandă consumul a câte 50 de ml de suc de orz verde, de 3 ori pe zi tratarea tulburărilor de tiroidă.

 Infuzie de Cicoare Se beau 2 căni pe zi, timp de 2 săptămâni. Infuzia se prepară din rădăcină de cicoare sau din flori – 2 linguriţe la o cană cu apă. Acest remediu elimină toxinele şi ameliorează simptomele tiroide. 

 Infuzie de Roiniţa sau Melisă Roiniţa este bună în hipertoroidism. Se beau 1-2 căni pe zi, după mesele principale ale zilei. Tratamentul durează între 4 şi 6 luni. 

 Tinctura de Iod Iodul este esenţial în lupta împotriva afecţiunilor tiroidiene. Se poate aplica direct pe piele, la mijlocul claviculei şi a sternului. 
 Se administrează câte o picătură pe zi, pe locurile menţionate. Se lasă tinctura să se absoarbă bine în piele.

  Coji de oua Spala bine 8 coji de oua si zdrobeste-le bine. 
 Stoarce sucul a 2 lamai, dupa care amesteca cojile de oua maruntite cu zeama de lamaie si tine preparatul la frigider cateva zile. 
 Cand cojile se inmoaie, strecoara si colecteaza zeama intr-un recipient din sticla, apoi adauga la ea 200 de grame de miere. Mai tine amestecul la frigider inca 7 zile, dupa care incepe sa iei zilnic cate o lingurita de 2-4 ori pe zi dupa mese. 

  Alte amestecuri de plante sub formă de ceai: Sânzâiene (drăgaica), coada-şoricelului, coada calului, gălbenele, alba, tătăneasa, urzica, ciuboţica cucului, traista ciobanului, trifoi roşu sau angelica. 

 Atenţie! 
  Alimente interzise în hipertiroidie: fructele de mare, nucile (bogate în iod).
  Alimente interzise în hipotiroidie: ridichea neagră, varza şi piersicile (influenţează sinteza hormonilor tiroidieni).

Un comentariu:

  1. Foarte bune retete!Eu am hipertiroidie si ma tratez doar naturist,cu rezultate f bune!

    RăspundețiȘtergere